about_Elsje Fiederelsje

Elsbeth de Ruiter studeerde met een eervolle vermelding af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting Computer Art & Animation. Daarna volgde zij nog een MA-programma Interactive Multimedia, geaccrediteerd door de Royal College of Arts in Londen.

Na haar afstuderen een periode in dienst te zijn geweest bij een bureau voor audiovisuele communicatie richtte zij een eigen vormgeversbureau op. Een intensieve periode met opdrachtwerk volgde waarna Elsbeth besloot zich meer te richten op werk dat tegemoetkomt aan haar onderzoeksdrift: autonoom werk, tekeningen en boeken.

Elsbeth heeft altijd een project onder handen, projecten waar jaren aan wordt gewerkt. Het zijn eigenlijk onderzoeksprojecten: Wat is tijd? Hoe verhouden wij ons tot dat wat om ons heen is? Geografie. Natuurkunde. Filosofie. Wat is landschap?  Ik voel me een tekenaar maar kan ik ook schilderen? Beeldexperimenten. Taal.

Uiteindelijk mondt dit onderzoeken onregelmatig uit in een boek met prenten.

Wat kan ik voor je doen?

Een ontwerp voor je huisstijl, je website, de opmaak van een brochure, concept, tekst en/of vormgeving van je boek, een illustratie, een tekening aan je muur, een tekening óp je muur of wat jij dan ook voor je ziet.

Als ik iets voor je kan betekenen, laat het me weten.

Vaardigheden

Audiovisueel ontwerp (leaders, bumpers, graphics, animaties etc.) 100%
Drukwerk (offset en digitaal) 100%
Ontwerp (websites, brochures, nieuwsbrieven etc.) 100%
Ambachtelijke en digitale teken- en animatietechnieken 100%